Archief excursies

 

Zintuigensafari groep 3/4

Woensdag 21 september was het eerste uitstapje van groep 3/4 van het schooljaar. We gingen naar de kinderboerderij voor de Zintuigensafari. Vooraf hadden we op school al gesproken over de vijf zintuigen. Tijdens de safari gingen de leerlingen op ontdekkingstocht en moesten hierbij hun zintuigen gebruiken. We hebben met de verrekijker naar vogels en insecten gekeken, we hebben met onze ogen dicht geluisterd, we hebben bomen gevoeld en in doosjes gevoeld, we hebben dingetjes geproefd, we hebben geroken, parfum gemaakt en overal naar kleine beestje gezocht . Ook mocht ieder groepje zaadjes zaaien voor nieuwe bloemen voor de bijen. Het was een heel leuke en leerzame ochtend.

Schoolreis groep 1/2

Op donderdag 19 mei zijn de leerlingen op schoolreisje geweest naar dierenpark Amersfoort. Met de hele klas in de bus om de dieren te bekijken. De leerlingen hebben ontzettend veel gezien en ook een rondje gereden met het treintje. Het was een zeer geslaagde dag.

Schoolreis groep 3/4

Op donderdag 19 mei zijn de leerlingen van groep 3 t/m 7 naar het Openluchtmuseum in Arnhem geweest. Met een grote bus gingen we daar met z'n allen naartoe. Op de heenweg lekker slapen in de bus en daarna vol energie het museum in. We hebben eerst met de hele klas een project gedaan: 'Wat wil ik later worden'. Hier leerden de leerlingen alles over hoe het vroeger op school ging en wat voor beroepen er vroeger waren. Vervolgens hebben de leerlingen in groepjes kennis gemaakt met twee beroepen: wasserij, boerderij, drukkerij of een plateelschilder. Bij elk beroep mochten ze zelf iets maken of meenemen. De rest van de dag konden we zelf door het museum lopen en hebben we allerlei oude gebouwen en beroepen bekeken. Na lekker patat gegeten te hebben, zijn we naar de speeltuin en het doolhof gegaan. Het was een fantastische dag!« Vorige pagina Volgende pagina »
« Archief