info@pwasoest.nl 035 - 603 56 85

Thuiswerk/kijk/lees/doetips in Coronatijd

Voor als het thuiszitten begint te vervelen….of om het werken thuis leuker te maken. De onderstreepte woorden zijn directe linkjes, veel plezier!

Kijken

Boekids. Een virtueel klaslokaal met toffe lessen plus leuke pauzes met leestips en workshops, zoals mondkapjes maken van animéfiguren.

Zapplive extra zendt op schooldagen tussen 13-15.30 interessante weetjes, reacties van kijkers en deskundigen uit. Klaas: “We voelen allemaal onzekerheid en juist daarom zijn we er nu gewoon elke dag. Voor goede informatie, iets leren ondanks dat je niet naar school gaat én onderling contact, ook al is dat nu op afstand. Ik weet zeker dat ik weer verrast ga worden door de creativiteit van iedereen thuis!”

Het Klokhuis, zendt op schooldagen om 15.30 uur masterclasses uit die je creatief uitdagen. Bijvoorbeeld tekenen, goochelen en gebarentaal kwamen al aan bod.

Meester Freek Vonk, leert je op zijn Youtube kanaal meer over dieren. Een echte leuke biologieles, (compleet met huiswerk als je wil 🙂

Toekomstlessen van het Wereld Natuurfonds online lesmateriaal met een blik op de toekomst

Lezen

Harry Potter. Een boek lezen (of voorlezen) is natuurlijk sowieso een goed idee, maar een online magische wereld verkennen naar aanleiding van een boekenreeks? Ook dat bestaat! JK Rowling heeft www.harrypotterathome.com geïntroduceerd om deze thuisblijftijd wat leuker te maken.

De Voorleeshoek, tijdelijk gratis voor scholieren in Coronatijd. Voorlezen met muziek voor kinderen tot 10 jaar.

Thuisblijvertjes. Youtubekanaal met verhalen voor kinderen tussen tot 10 jaar, voorgelezen door bekende kinderidolen.

Doen / bewegen

Naar buiten! Lekker naar de duinen gaan of het bos in. Houd voldoende afstand van andere mensen of spelende kinderen en geniet van de natuur en het buiten zijn! Kanjermama Els Heemskerk maakte bovenstaande foto’s ‘bouwen en tekenen in het zand’.

Seven minutes. Een leuke beweegapp voor op je telefoon of tablet, om dagelijks een korte workout te doen.

Parcours. Kanjermama Kim: “Zoals elke donderdag op school zijn wij ook onze dag begonnen met gym. We hebben een parcours uitgezet met kussens, boeken, een treinbaan en stoelen. Muziek erbij en wij ouders konden weer verder werken”.

Zappsport at home. Elke schooldag om 13.15 uur te zien. We hebben deze ook apart genoemd omdat we bewegen zo belangrijk vinden en het is nog hartstikke leuk ook met Nathan Rutjes en zijn zoon. We hebben ook een aflevering op de site gezet. Veel plezier!

Online gymlessen. Via school ontvangen jullie gymlessen, we ook een aantal linkjes hiervan op onze ‘beweeg’blog.

Gymspiratie. Een bulk aan leuke gymlessen en spelletjes.

Kunst & Creatief

Plezier met papier! Een bijtje knutselen van een eierdoos. Past mooi bij alle papieren bloemen die al in de weekopdrachten stonden 🙂 Kanjer Liza uit groep 6 beschrijft in stappen hoe het moet. kijk maar eens op onze Instagram of Facebookpagina.

Kindermuziekweek. Van vrijdag 27 maart t/m zondag 5 april een razendmooi online muziekfestival met workshops, muzikale weetjes, filmpjes en nog veel meer! Voor alle leeftijden.

Tussen Kunst en Quarantaine. Een leuke instagramchallenge (volg jij de PWA al? Dat kan via de button hieronder, vinden we leuk!)
1) Kies een kunstwerk dat je na wil maken
2) Je mag drie attributen gebruiken (we zijn niet heel streng ;))
3) Maak een foto en deel hem met je leerkracht, via FB of via de instagramchat dan plaatsen we hem op onze site of socials / of doe rechtstreeks mee met de Instagram challenge en gebruik #tussenkunstenquarantaine. Veel plezier! Bovenstaand de mooie inzending van Kirana als ballerina.

Het Rijksmuseum online. Op zoek naar een kunstwerk voor de bovengenoemde challenge? Of gewoon even ontspannen en kunst kijken? Veel meesterwerken van de collectie van het Rijksmuseum zijn online te vinden in de Rijksstudio. Laat je kind maar eens op zoek gaan naar dieren in de collectie, of boten, of voedsel, of zo. Of een schilderij natekenen.  Of nadoen (zie boven ;))