Leerlingen

 

Op excursie bij De Zoete Verleiding . groep 1/2

Groep 1/2 mocht op bezoek komen bij De Zoete Verleiding! Bakker Ben heeft ze koekjes en broodjes leren bakken. Dat was heel leerzaam en leuk! En de heerlijke broodjes en koekjes werden later op de dag bezorgd op school. Dat was lekker smullen voor onze leerlingbakkers! 

Groep 5 en 7 op bezoek bij de imker

Op woensdag 15 mei heeft groep 5 en 7 een bezoek gebracht aan de imker. We werden hartelijk ontvangen op “Het Gagelgat” aan de Birktstraat.
In de paardenstallen kregen we een korte inleiding waarna we in twee groepen werden opgesplitst. De imker nam een groep leerlingen naar de bijenkasten en liet ons zien hoe een bijenvolk aan het werk is in de kast.
De groep die binnen bleef, kregen opdrachten om uit te voeren. In tweetallen liepen de leerlingen langs 10 verschillende stations. Bij elk station lagen vragen die beantwoord moesten worden. Er mocht zelf honing geproefd worden, dat was een test waar je je vingers bij aflikt. De imker heeft aan de hele groep laten zien hoe hij de honing uit de honingraten “slingert”. Een paar leerlingen mocht de centrifuge draaien. Daar had je wel spierballen voor nodig.
Het was een leerzame ochtend vooral om te ontdekken dat bijen echt geen enge beesten zijn die jou graag willen steken. Als je ze hun werk laat doen, heb je totaal geen last van ze. Wij moeten dankbaar zijn want de bijen zijn belangrijk  voor de natuur en leveren ons heerlijke honing. 
 

Vrolijk Pasen

Afgelopen week gingen we buiten op zoek naar eitjes die de Paashaas had verstopt. Groep 7/8 leerlingen hielpen de leerlingen van groep 1/2 een handje. Vrolijk Pasen en fijne vakantie allemaal! Volgende pagina »