Leerlingen

 

Kanjers van de maand april

Niet 1, maar maar liefst 3 kanjers deze maand! 

De kanjers van april zijn Siavash, Quincy en Mick uit groep 8. We hebben voor deze drie kanjers gekozen, omdat zij ruim twee jaar geleden de Kanjerkrachtopleiding gedaan hebben en sindsdien al vele conflicten hebben opgelost. Hebben kinderen een conflict met elkaar en komen ze er samen niet uit, dan worden de kanjerkrachten erbij geroepen om te helpen met oplossen. Daarom hebben deze 3 heren het zeker verdiend om Kanjer van de maand april te worden. Ieder kind heeft natuurlijk zijn eigen kwaliteiten. In de groep zeggen de kinderen over Siavash dat hij aardig en grappig is en bovendien nooit ruzie maakt met andere kinderen. Mick maakt grapjes, is aardig, kan goed werken en goed dingen uitleggen aan andere kinderen. Quincy is aardig, sportief en ook erg behulpzaam. Het Griftlandcollege boft maar dat er drie van die kanjers op school komen bij hen.

Lentewandeling groep 1/2

Vandaag maakte groep 1/2 een lentewandeling door de wijk om te genieten van de ontluikende natuur en om op zoek te gaan naar insecten en vogels. Wat is de natuur eigenlijk mooi zo dicht bij school :)) 

De klas '45

Dat de Tweede Wereldoorlog heftig was voor kinderen laat de expo 'De Klas van '45 ' in het Militair Museum van Soest zien. Hier beleven de leerlingen een stukje geschiedenis uit de de Tweede Wereldoorlog in het situatie van 5 schoolkinderen. De verhalen van deze kinderen staan symboool voor de oorlog en over vijf jaar leven in een bezet land. Het was een bijzondere en leerzame excursie.« Vorige pagina Volgende pagina »